Вещества, които спомагат за изгаряне на мазнините или изгарящи мазнини. Те представляват комбинация от вещества, които помагат на тялото по- бързо и лесно да се справи с намаляване на мазнините по естествен път. Високата доза и концентрирания вид на веществата ги правят fet-burner-fhl.bgчистачи на мазнините. Те са необходими защото не могат да бъдат набавяни в достатъчни количества с храната-с нея ще поемете много излишни мазнини, захари, калорииКалорииКалория (от лат. calor – топлина) е единица за измерване на енергия, означавана с единицата cal. За пръв път единицата калория е дефинирана от професор Никола Клеман през 1824 като килокалория (kcal – 1 kcal = 1000 cal), като една килокалория представлява количеството енергия необходимо да се загрее 1 килограм вода с 1 °C. които ще забавят усвояването им. Когато избирате продукт с изгарящо мазнините действие е добре да знаете, че има няколко различни групи вещества които влияят по различен начин върху топенето на мазнини. Наличието в един продукт на повечето от тях е добра комбинация, но ще трябва да взимате по-голямо доза от него, за да имате сериозан ефект. Ако приемате всеки един от различните видове пооделно, ще получите максимален ефект. Най-често срещаните доказали своята ефективност вещества по групи:

ЛИПОТРОПЕН ФЕТ БЪРНЪР

Наречен е така защото съдържа липотропици (холин, инозитол и инозитол)

Помагат на черния дроб да обработи мазнините, като в същото време чистят токсните от тялото. Подпомагат мозъчната дейност и рефлекси. Извличат се от соев ЛецитинЛецитинЛецитина се извлича от соята.Подпомага работата на черния дроб,сърдечно съдовата система,подпомага отстраняването на лошия холестерол,полезен за стави,сухожилия,подобрява състоянието на кожата,добър помощник на мозъка.,водорасли и други. Принадлежат към групата на витамините  и аминокиселини.

Липотропните фет бърнъри подобряват транспорта на мастните киселини и кетоните на няколко различни организмови нива:

-вътрешно клетъчно ниво (транспорт и метаболизъм в цитоплазмата, митохондриите );

-на ниво между клетките, транс мембрален транспорт през клетъчната мембрана на съседни клетки;

-транспорт на ниво клетка-междуклетъчно вещество. Пренасяне на мастни киселини и кетони от мастните клетки в кръвта и лимфата, а от там към клетките получатели.

В състава на липотропните фет бърнари влизат и вещества, които подтискат синтеза на мазнини, който може да видите на етикетите на продуктите, всяка фирма използва различни.

Няма показанио странични ефекти, при предозирване е възможно поява на чревендизкомфорт.

Не се препоръчват да се взимат със фет стопери ( разгледане по- надоло), защото намаляват абсорбцията на някой липотропни вещества.

Дозата се спазва според опаковката.

ТЕРМОГЕНЕН ФЕТ БЪРНЪР

Много голяма популярност в днешно време имат така  наречените “Термогеници” или прочути като термогенни фет бърбъри, това са вещества които повишават температурата на тялото по този начин ускоряват метаболизма съответно горенето на мазнини. Много популярен в близкото минало беше един мощен термогеник, ефедринЕфедринЛекарствено средство,употребява се при хора с астма.В спорта много употребяван стимулатор повишава енергията,концентрацията,увеличава аеробния капацитет.ЗАБРАНЕН СТИМУЛАНТ.Много често употребяван като средство за отслабване.Особено вреден за сърдечно-съдовата системаа. Той беше забранен за употреба преди няколко години заради тежките последици при употреба върху сърдечно съдовата система, ефедринът беше ключов елемент във състава на термо бърнарите, след забраната му компаниите които произвеждат хранителни добавки го заместиха с не по-малко добре действащи съставки като синефрин и други. Пазарът  на термогенични фактори се разширява всеки изминал ден заради мощното и бързо действие на този вид изгарящи мазнините суплемент (хранителна добавка)

Лошото при този фет бърнър е че не всеки може да го употребява, хора със заболявания на сърцето, високо кръвно налягане, ментални увреждания и редица други заболявания не бива да употребяват.

ФЕТ БЛОКЕРИ И СТОПЕРИ

Това са продукти, блокиращи усвояването на мазнините, постъпили с храната. С помощта на прeпаратите от тази група те се изхвърлят навън и не се усвояват от организма.

Така може да се консумират храни, съдържащи мазнини, а 1 капсула от фет блокер преди ядене ще ги абсорбира и изхвърли навън. Фет блокерите са за хората, които обичат да си угаждат.

Информацията е извадка от книгата “Оформи тялото си! Влез в най-добрата си форма” с автор Майкъл Джърси! За още интересна и допълнителна информация, вземете своята книга онлай на myperfectbody.eu

източник книга “Оформи тялото си! Влез в най-добрата си форма” автор Майкъл Джърси